sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Skottihenkinen juhlamekko

Joulumekkohan tämä alunperin oli, ja joulua Päivänsäde tässä mekossa juhlikin. Tuntui vain hassulta laittaa otsikkoon tähän aikaan vuodesta sanaa joulu ja toisaalta tässä mekossa ei ole mitään sillä tavalla jouluista, etteikö sitä voisi myös muulloin käyttää. 
Tähän mekkoon sain idean selatessani naisten lehtiä äitini luona. En enää edes muista, mikä lehti kyseessä oli, kun äidillä oli vino pino eri merkkisiä lehtiä, joita oli siskoiltaan saanut. Joka tapauksessa naisten lehdelle ilmeisesti pakollisessa muotiosiossa oli ihan aikuisen naisen mekko, joka oli musta, pienillä hihoilla, ja alareunassa kaitale punaista skottiruutukangasta. Ihastuin mekkoon, ja olisin varmaan tehnyt itselleni jotain samantyyppistä, jos vartaloni olisi siinä kuosissa, että voisin sellaista käyttää. 
Pyörittelin kuitenkin ideaa päässäni, erityisesti tykkäsin siitä ajatuksesta, että on skottiruutua mekon helmassa. 
Päädyin tekemään Päivänsäteelle luonnonvalkoisen mekon, jossa on karkkiväreillä toteutettu skottiruutu helmassa. Alunperin aikomukseni oli laittaa vetoketju taakse, mutta jotenkin yläosa kaipasi jotain pientä väriläiskää. Niinpä laitoin napituksen olkapäille ja päällystin napit tuolla skottiruutukankaalla. Vaikka oikeastaan tuossa on nepitys, ja napit vain koristeena. Pikkulapsen vaatteessa kun nepitys on mielestäni paljon kätevämpi kuin napit napinläpineen. 
Kaava tähän mekkoon on se sama, kuin kissamekossa. Huithapeli unohti vaan taaskin laittaa sen numeron ylös. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti