sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Virkattuja muumihahmoja ja hauskoja eläinpipoja neulottuna

Kun nyt ei taas ole mitään ihmeellistä valmistunut, tai jos on, niin kuvat on edelleen siipan kameralla, niin kirjoitellaanpa kirjavinkkiä virkkaajille, neulojille, muumifaneille ja söpöjen eläinasusteiden ystäville. 
Molemmat kirjat on bongattu kirjastosta, ja sattumalta uusin Suuri Käsityölehtikin ne esittelee. Kaikille ei kuitenkaan tuota lehteä tule, joten esittelen ne tässäkin. 


Kirjassa on ohjeet keskeisinpiin muumihahmoihin. Ohjeet ovat selkeät ja vaikeimmat kohdat on myös kuvitettu. Lankoina on käytetty lähes joka marketin valikoimissa olevia Novitan lankoja. Toisaalta kirjassa myös neuvotaan langanvaihdossa, joten muitakin lankoja on helppo käyttää. 
Eniten jäin kaipaamaan Mörön ohjetta, mutta toisaalta kirjan ihanien kuvien ja hyvien ohjeiden perusteella vähänkin taitava ja hiukan rohkea sekä kokeiluhaluinen voi alkaa itse soveltaa. 
Plussaa siitä, että kirja on kierrekantinen, joten se pysyy helposti auki käytössä olevan ohjeen kohdalta. 
Tämän kirjan bongaamisesta kunnia kuuluu pienelle Päivänsäteelle, joka löysi kirjan lastenosastolta muiden muumikirjojen joukosta. Jos kirjaa siis kirjastosta etsii, kannattaa tarkistaa myös lastenosaston käsityöhylly. 

Sitten toiseen kirjaan. 

Neulo hauskat eläinmyssyt (Fiona Goble, Minerva)

Kirjassa on useampi ohje hauskoihin eläinmyssyihin, ja niille on annettu hauskat nimet. Lisäksi monen mallin kohdalla on myssyn kylkiäisiksi ohje myssyyn sopiviin lapasiin, ranteenlämmittiin tai tossuihin. Ja toki ohjeiden perusteella voi itse suunnitella lisää asusteita. 
Myssyissä kokoja on pikkulapsista aikuisiin, joten myös lapsenmielisen on helppoa tehdä itselleen eläinpipo. 
Pienenä miinuksena se, että malleissa käytettyjä lankoja ei ole Suomessa kovin helppo saada, ellei halua käyttää nettikauppaa. Toisaalta kirjassa on ohjeet langan korvaamisesta toisella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti