maanantai 3. helmikuuta 2014

Folklore -henkinen myssy

Tilasin tuossa joulun alla itselleni uuden talvitakin, villakankaisen, murretun pinkin värisen duffelin. Sen saavuttua päätin, että on aika kaivaa kymmenen vuotta kaapissa ollut maatuska huivi esiin, kun värit sopivat niin passelisti yhteen. Mitään pipoa minulla ei kuitenkaan ollut tämän asun kanssa yhteen sopimaan. Joten pitihän sellainen neuloa. 
Vinkkiä malliin otin tästä Novitan myssystä
Näin myssy tehdään. 
Lanka 7 veljestä. Tiheys: n. 20 s / 10 cm. Minulla käytössä nro 4,5 40 cm pyöröt, mutta käsialan mukaan tietenkin. Lisäksi kavennusvaiheeseen tarvitset sukkapuikot samaa kokoa kuin pyöröpuikot.
Luo 120 silmukkaa ja neule 8 kerrosta *1 kiertäen oikein, 1 nurin*, toista *-* koko kerroksen ajan. 
Pyöräytä työ ympäri, niin että äsken neulottu kiertäen oikein -joustin tulee työn sisäpuolelle. Jatka sileää oikeaa neuletta, kunnes työn korkeus on 25 cm.  Aloita sen jälkeen kavennukset neulomalla *3 oikein,  3 oikein yhteen*. Toista *-* koko kerroksen ajan = 80 silmukkaa . 
2. kavennukskerros *1 oikein 3 oikein yhteen*. Toista *-* koko kerroksen ajan = 40 silmukkaa.
3. Kavennuskerros *2 oikein yhteen*. Toista *-* koko kerroksen ajan = 20 silmukkaa. Katkaise lanka, pujota jäljelle jääneiden silmukoiden läpi. Kiristä hyvin ja päättele langan päät. Huom! Sileä nurja neule tulee työn oikealle puolelle, joten päättele langat sileälle oikealle. 
Lopuksi suunnittele kirjontakuvio ja kirjo se ketjupistoin jämälangoista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti