sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Virkatut lapaset

Nämä virkatut lapaset valmistuivat jo syksyllä, mutta jostain syystä on jäänyt niiden esittely. Tai no, ajatukseni oli kirjoittaa hieno ohje niistä, enkä saanut aikaiseksi. No, nyt en enää edes muista silmukkalukuja ja muita, että se siitä. Pääpiirteittäin voin toki kertoa, mitä näissä on tehty. 




Eli muistaakseni 36 ketjusilmukalla aloitin ja virkkasin 6 kerrosta ihan tavallista kiinteää silmukkaa. Silmukkaluvusta en ole ihan varma, mutta mallin onnistumisen kannalta on tärkeää, että se on parillinen. Kuuden kiinteän silmukan jälkeen aloin virkata uudella värillä niin, että virkkasin 1. silmukan edellisen kerroksen silmukoinen molempiin reunoihin ja 2. silmukan vain takareunaan ja toistin näitä kahta vuorotellen. Seuraavalla kerroksella vaihtui väri ja silmukoiden järjestys, eli 1. silmukan virkkasin takareunaan ja toisen molempiin. Näin vuorotellen virkkaamalla joka toisen kerroksen *1 s. molempiin reunoihin, 1 s. takareunaan* ja joka toisen * 1 s. takareunaan, 1 s. molempiin reunoihin* toistaen koko kerroksen ajan, ja vaihtamalla väriä joka kerroksen jälkeen syntyi tuo kukonaskelmainen kuvio. Peukalonpaikka on tehty virkkaamalla peukalon kohdalla 7 ketjusilmukkaa ja hyppäämällä niin ikään 7 kiinteän silmukan yli ja jatkamalla sitten mallikuviota siitä, mikä silmukka tuohon kohtaan kuuluisi. Kärjen kavennukset on aloitettu, kun pikkusormen pää peittyi ja sitä varten tein kavennukset 4 säteessä. 
Peukalon virkkasin lopuksi ihan tavallisilla kiinteillä silmukoilla. 

Tässä vähän selvempi kuva, mutta ei ehkä ihan niin nätti. 



Nämä lapaset on muuten lämpimät! Selvisin noista taannoisista kovistakin pakkasista pelkästään näillä. Jopa pulkkamäkireissuista Päivänsäteen kanssa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti