keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Pikku prinsessan omppumekko

Ystäväni oli joulun alla pulman edessä. Hänen 3 -vuotiaalla tyttärellään oli kaksi toivetta joululahjaksi. Vain kaksi tosiaan, mutta ne sitten hyvinkin hartaita. Pieni hienohelma toivoi lahjaksi vaaleanpunaista mekkoa ja omenamekkoa, kuten Prinsessa Lillifeellä. Ystäväni halusi tietenkin kovasti toteuttaa lapsen toiveet, kun ne eivät olleet edes mitenkään kohtuuttomia. Vaaleanpunainen mekko ei ollut ongelma löytää, mutta omenamekkoa ei löytynyt mistään. 
Kun ystäväni sitten kaveriporukkamme pikkujouluissa kertoi näistä lapsen vaatimattomista toiveista ja omasta harmituksestaan, kun ei pysty toista toteuttamaan, muistin, että minulla on kaapissa kangasta, jossa on, jos nyt ei omppuja, niin mansikoita ja persikoita, ja se voisi hyvinkin mennä täydestä. Näytin kankaan ystävälle ja hän oli samaa mieltä, joten ompelin siitä mekon tytölle. 
Oli todella mukavaa, kun pystyi auttamaan lapsen hartaan joulutoiveen toteuttamisessa ja vielä näin helposti. 


Kaavat ovat Mekkotehdas -kirjasta. Tuohon miehustan ja helman väliin suunnittelin tereetä, ja olin sen jo leikannutkin, mutta se unohtui pois, enkä viitsinyt sitten enää purkaakaan. 
Inspiraationa oli Prinsessa Lillifee.


Halusin kuitenkin tehdä mekon, jota on helppo käyttää myös arjessa ja ihan käyttövaatteeksi mekkoa toivottiinkin, joten tietyt rooliasumaisuudet piti karsia pois. 


1 kommentti:

  1. Onpa tosi suloinen mekko. Ihana, että pieni tyttö sai toivemekkonsa. :D

    VastaaPoista