perjantai 26. heinäkuuta 2013

Yhdenillan juttu rantaradalla

Teimme perheen kesken parin päivän kesälomareissun Helsinkiin. Nautimme kesästä, yhdessäolosta, Linnanmäen tunnelmasta ja Korkeasaaren eläimistä. Väliin saatiin ujutettua myös käynti Hakaniemen kauppahallissa, jonne tahdoin kovasti, lähinnä Vihreä vyyhti -lankakaupan vuoksi. 
Taas kerran Vihreästä vyyhdistä tarttui mukaan kasa lankoja. Parisataa grammaa Pirtin kehräämön eri vihreän sävyillä liukuvärjättyä karstalankaa ja Etelä-Afrikasta kotoisin olevaa Be Sweet Bambino Taffy -lankaa, josta tein Päivänsäteelle myssyn. Annoin tytön itse valita värin.
Neuloosi ei kysy aikaa eikä paikkaa, joten ostin lähtöä tehdessämme Anttilasta vielä sopivan kokoisen pyöröpuikon ja pistin junassa tuulemaan Päivänsäteen myssyn kanssa. Ja niin syntyi Rantarata-myssy. Suurimman osan myssystä ehdin neuloa junamatkan aikana, mutta kavennuksia ja päättelyitä en pystynyt tekemään. Ne tein, kun pääsimme kotiin. 
Päivänsäde on niin ihastunut uuteen päähineehensä, että se piti saada helteestä huolimatta päälle kauppareisulle. 



 



Päivänsäteen myssyyn käytettyä väriä on kuvassa alhaalla oikealla ja keskirivissä vasemmalla. Lanka on puuvilla-bambusekoitetta ja värien vaihtuessa on solmukohta, eli lankaa ei ole liukuvärjätty. 

Itse myssy on todella helppo tehdä. Yksi kerä riittää juuri ja juuri tuollaiseen n. 50 cm päänympärykseen. Minulla oli pyöröpuikko kokoa 4,5, tiheys n. 18 s / 10 cm. 
Ja näin se tehdään:
Luo 88 s. Neulo suljettuna neuleena ensimmäisellä värillä 1 kiertäen oikein 1 nurin koko värin ajan. Neulo sen jälkeen sileää oikeaa, kunnes olet neulonut viimeistä väriä 6 kerrosta. Kavenna sen jälkeen 3 kerroksen ajan neuloen koko ajan 2 oikein yhteen. Ensimmäisen kavennuskerroksen jälkeen työssä on 44 silmukkaa, toisen kavennuskerroksen jälkeen 22 silmukkaa ja viimeisen kavennuskerroksen jälkeen 11 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujota se 11 jäljellä olevan silmukan läpi ja kiristä. Päättele langat ja myssy onkin valmis. 


2 kommenttia:

  1. Ihan jotenkin Päivänsäteen värinen pipo, ihana!

    VastaaPoista
  2. Likka osaa valita hienosti itselleen sopivat värit, jo kahden ja puolen vuoden iässä!

    VastaaPoista