maanantai 15. heinäkuuta 2013

3 x 3 -vuotislahja

Kaveripiirissämme on kolme pikkuista, jotka syntyivät kuukauden sisään toisistaan kesällä 2010. Heitä on sitten kolmena vuotena juhlittu yhteisillä juhlilla. Tapani mukaan tein tänäkin vuonna itse lahjat. 
Tällä kertaa tein valmiiden ohjeiden mukaan, sillä pitäähän sitä välillä harjoittaa ohjeiden lukutaitoa. Olen siinä sivumennen sanoen luvattoman huono. 
Pienet synttärisankarit saivat jokainen omat lakit, pojat pappalippikset ja tyttö hellehatun. Lisäksi neuloin yhden villaisen neuleliivin, yhden puuvillaisen neuletakin ja yhden puuvillaisen neulemekon. Keskitytään tässä kirjoituksessa noihin neuleisiin, vaikka kaksi lakkia kuvassa näkyy myöskin. 




Ensimmäisenä villainen neuleliivi. Tehty Dropsin ohjeella, tosin jätin pintaneuleen pois. Lankana tässä on Gjestalin Maija -lanka. 
Limenvihreä puuvillaneuletakki on tehty myös Dropsin ohjeella, ja tällä kertaa täysin mallin mukaisesti. Lankana tässä takissa on Hjertegarnin Primevera Cotton. 
Mekon ohje puolestaan on Modan numerosta 3/2012. Ohjeen mekko oli kovin lyhyt, joten pidensin helmaa viitisen senttiä. Malliin kuului myös hihat, jotka neuloinkin, mutta päätin sitten loppujen lopuksi jättää pois. Jotenkin kokonaisvaikutelma on kevyempi ilman hihoja. Mekossa käytin myös Hjertegarnin Primevera Cottonia. 
Lahjansaajat tuntuivat pitävän lahjoistaan, joskin lelulahjat yllättäen veivät voiton. Myöskin lahjottavien vanhemmat vaikuttivat tyytyväisiltä lahjoihin, joten eivätköhän ne käyttöön mene. 

Huomenna sitten noista lakeista lisää :)

3 kommenttia:

  1. Teetkö tilaustöitä? Tuo mekko on tosi kaunis nimittäin.

    VastaaPoista
  2. Oi, kukapa ei tykkäisi tuollaisista lahjoista. Aivan ihanat väritkin vielä!

    VastaaPoista
  3. Ellu: Periaatteessa kyllä, mutta nyt on sen verran tilauksia jonossa, etten ihan just pysty ottamaan uusia.

    VastaaPoista