maanantai 20. elokuuta 2012

Ruusupuu -mekko

Tämä mekko on tehty käyttämällä hyväksi vanhaa materiaalia. Marimekon ruusupuu-kangas oli edellisessä kodissamme seinävaatteena, mutta ei sopinut enää uuden kodin väreihin. Neljä vuotta sitten tarvitsin kummitätini kesähäihin juhlamekon, mutta kesätyöttömyydestä johtuen ei ollut varaa siihen rahallisesti panostaa. Päätin siis ommella itse ja ehdin jo ahdistua kankaiden hinnoista. Ei tulisi halvaksi itsetehtykään. Kangasvarastoani läpi käydessäni muistin pistäneeni ruusupuu-kankaan jemmaan muuta käyttöä varten. Parempaa käyttötarkoitusta en keksinyt, ja niinpä ompelin 50-luvun kuosista 50-lukuhenkisen mekon. 
Kaavat ovat yhdistelty useamman eri mekon kaavoista, miehustan kaava oli vuoden 2004 keväällä ilmestyneessä Suuressa Käsityölehdessä (valitettavasti en enää muista numeroa, ja lehteäkään ei minulla enää ole) ja helmaan otin hiukan mallia yhdestä Modan kaavasta (tästä ei enää ole mitään muistikuvaa, minkä vuotinen lehti oli :( ) ja muokkasin sen miehustaan sopivaksi. 





Mekko on sen jälkeen ollut useamman kerran käytössä, sillä se istuu hyvin ja on juuri sen tyylinen, mistä pidän.

1 kommentti:

  1. Nyt pääsin kommentoimaankin! Ihastuttavia kaikki esittelemäsi käsityöt, bambihameen lisäksi tämä mekko on kyllä ehdoton suosikkini! =)

    -kukaan-

    VastaaPoista