lauantai 11. elokuuta 2012

Kummipojan ronsusetti

Tarkoituksena oli aloittaa bloggaaminen esittelemällä vanhoja töitä vuosien varrelta, mutta koska tämä setti tuli valmiiksi juuri tällä viikolla, olkoon se ensimmäinen tänne näytille tuotu työ. 
Kyseessä on kummipojalle neulottu villainen setti, joka toivottavasti tuo käyttäjälleen lämpöä syksyksi. Settiin kuuluu slipoveri, pipo, lapaset ja saapassukat. 
Lankana tässä työssä oli Novitan 7 veljestä, kaikki kerät löytyivät liiankin runsaista varastoistani. Värimaailmaan sain idea Tuttan tämän kesän malliston shortsihaalarista. 


Sukat ja lapaset tein muistiini talletetuilla perusohjeilla (mm. Novitan sivuilta löytyy). Slipoveriin sovelsin Novitan villapaitaohjetta, joten en voi sen ohjetta täällä omissa nimissäni julkaista. Vinkiksi slipoverin tekoon, että oikeastaan mikä tahansa villapaidan ohje käy. Kädenteitä kannattaa hieman laajentaa ja hihat tietenkin jättää pois. Hihojen sijaan kädenteille neulotaan joustinneuletta.
Pipon ohje:
Tarvikkeet Novita 7 veljestä lankaa mustaa ja valkoista alle 1 kerä riittää koko settiin ja joku tehosteväri resoriin ja kirjontaan.  40 cm pyöröpuikko ja sukkapuikot, mallityössä käytetty nro 4 puikkoja.
Mittaa pipon käyttäjän päänympärys, neulo mallitilkku ja laske silmukkaluku näiden tietojen avulla. Silmukkaluvun tulee olla 4 jaollinen, jotta 2o2n -joustin onnistuu. 
Luo tarvittava määrä silmukoita tehostevärillä 40 cm pyöröpuikolle ja neulo 8 kerrosta joustinneuletta Vaihda työhön musta lanka ja aloita sileä raitaneule. Jokaisen raidan paksuus on 4 krs. Neulo sileää neuletta, kunnes työn korkeus on sopiva. Mallipipo on 2 -vuotiaalle tehty ja korkeus ennen kavennuksia oli n. 14 cm. 
Aloita sitten kavennukset. Jaa silmukat sukkapuikoille. Työhön tulee 4 nauhakavennusta, jokainen keskelle omaa puikkoaan. Tee nauhakavennusta joka toinen kerros, kunnes jokaisella puikolla on jäljellä 4 silmukkaa. Katkaise lanka ja päättele.
Ronsu tehdään lopuksi silmukoita jäljentäen kirjomalla. Ruutupiirros


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti