sunnuntai 12. elokuuta 2012

Päivänsäteen liivimekot



Ompelin talven aikana Päivänsäteelle kaksi mekkoa. Käytin samoja kaavoja niihin, muokaten hiukan mekon tarpeisiin. Mekon kaavat ovat kirjasta VEIKEÄT VAUVANVAATTEET Ompele vanhasta uutta.

Ensimmäinen mekko on ommeltu UFFin kirpparilta löytyneestä vanhasta Tampellan verhokankaasta. Alunperin ostin sen useampi vuosi sitten itselleni hamekankaaksi, mutta en saanut siitä mitään aikaiseksi. Kun sitten teki mieli ommella jotain Päivänsäteelle, tutkin ensin omat kangasvarastoni ja tuo kangas alkoi houkuttaa. 
Napit on päällystetty kankaasta leikatulla oranssilla. 






Toiseen mekkoon sain inspiraation ollessani Eurokankaassa ihan vaan katselemassa. Koska se muka jäisi "vain katselemiseen"? Siellä oli aivan ihanaa Satumetsä -kangasta, joka oli täydellistä pienen tytön synttärimekkoon. Tässä mekossa Päivänsäde juhli ensimmäistä syntymäpäiväänsä viime talvena. 
Mekossa on takana vetoketju ja kädentiet sekä pääntie on huoliteltu vinonauhalla. Koska ensimmäinen mekko oli jokseenkin leveä meidän sirolle pikkuneidille, kavensin tähän toiseen mekkoon kaavaa aika tavalla.


1 kommentti:

  1. Oi, miten ihanat mekot. Mä hullaannuin tuohon ylempään mekkoon!

    VastaaPoista