keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Ilmapallomekko

Tämä on sarjassamme -ja siitä se ajatus sitten lähti. Tosin tätä mekkoa ja sen ideaa pyörittelin mielessäni vuoden päivät, ennen kuin se muovautui toteutettavaan muotoon. 
Mistä kaikki sitten oikein lähti? Reilu vuosi sitten vietettiin Ruotsin pikkuprinsessan, Estellen, yksivuotissynttäreitä. Estelle juhli äitinsä, prinsessa Victorian vanhassa mekossa. Ikuisena nostalgikkona ja ihmisenä, joka myös kierrättää omia vanhoja vaatteita tyttärelleen, ihastuin ajatukseen. Ja mekkokin on kiva, mutta, no, "seitkytlukuinen". 
Ajatus ilmapallomekosta kuitenkin pyöri mielessäni, välillä alitajunnassa, välillä tietoisemmassa pohdinnassa. Vuosi siinä meni, että sain ideani täydelliseksi, ainakin omasta mielestäni, ja syntyi päivitetty versio ilmapallomekosta. 
Kaavat on Mekkotehdas-kirjasta, malli Orelma. Kankaat löysin Eurokankaan palaosastolta, ovat miesten paitakangasta. Ilmapallojen kankaat ovat myöskin Eurokankaasta. Niihin voi toki käyttää myös ihan mitä vaan kaapista löytyvää kuviopuuvillaa. 


  Mekkotehtaan mallista poiketen tein kuminauhakujat sekä käden- että pääntielle. Pääntielle vinonauhaa apunakäyttäen ja kädenteille tavallisella päärmeellä. 
Ilmapalloja lennättävä tyttö on painettu sabluunapainannalla ja ilmapallot ensin silitetty kiinni kaksipuolisella liimakankaalla ja sitten ommeltu suoralla ompeleella, noin 5 mm päästä reunasta. Ilmapallon nauhat ompelin mustalla helmilangalla käyttäen tikkipistoa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti