perjantai 11. lokakuuta 2013

Sekalaista höpinää

Päätinpä pitkästä aikaa kirjoitella ilman mitään uutta julkaistavaa käsityötä. Niitäkin pyörii pari nurkissa, mutta kun olen mennyt asettamaan riman korkealle kuvien suhteen, niin ei enää voikaan ihan mitään vaan julkaista! Tästä minun blogistani onkin kehkeytynyt meille koko perheen harrastus, kun olen Päivänsäteen värvännyt malliksi ja mieheni valokuvaajaksi. Suurin osa näistä tämän vuoden puolella julkaistuista kuvista on mieheni käsialaa. Yksi hänen harrastuksistaan kun on valokuvaus.

Pidän tätä blogia paitsi itsekkäistä syistä arkistona omista töistä, niin myös siinä toivossa, että saan jakaa inspiraatiota, vinkkejä ja neuvoja. Kai se on se opettajaluonne minussa, joka haluaa aina olla opastamassa ja auttamassa, ja joka saa suurta iloa siitä, jos on onnistunut auttamaan jota kuta onnistumaan tai innostumaan. 
Siksipä pyydänkin, että jos teille lukijoille tulee mieleen jotain, josta haluaisitte vinkkiä, käsityötekniikkaa, johon kaipaisitte esittelyä tai muuta, niin ottakaa rohkeasti yhteyttä vaikkapa sähköpostitse. 

Koska tämä nyt on jo tällainen sillisalaattiteksti, niin lisätään loppuun vielä kirjaesittely. Itse olen jonkin sortin jouluhullu ja siksi jo mietin kovalla tohinalla joulukortteja, -koristeita ja muita. Löysin käsiini aivan mahtavan kirjan, 100 virkattua lumihiutaletta



Kirjan hyvä puoli ainakin minun kannaltani on se, että jokaiseen lumihiutaleeseen on paitsi sanallinen ohje, myös silmukkamerkein piirretty ohje. Minä kun hahmotan nuo piirrokset paremmin. Lisäksi kaksi erilaista tyyliä ohjeessa tukevat toisiaan. Jos jotain kohtaa ei toisesta ymmärrä, voi tarkistaa toisesta. Kätevää. 
Kirjan lumihiutaleet lisäksi näyttävät ihan oikeasti lumihiutaleilta, eivätkä pelkästään virkatuilta pitsiliinoilta. Suosittelen siis lämpimästi tätä kirjaa. 

5 kommenttia:

  1. Apua, miten ihana kirja! Mulla on ollut monta vuotta haaveena tehdä joulukortteja, joissa olisi itsevirkatut lumihiutaleet, mutta joulun alla on aina miljoona muutakin joululahjaprojektia työn alla. Mutta jos vaikka alottaisi heti alkuvuodesta virkkailemaan... Ihana löytö!

    VastaaPoista
  2. Ihan mahtava kirjalöytö! Osaisikohan tällainen aloitteleva tumpelokin virkata tuollaisia?

    VastaaPoista
  3. Noita on varmasti kiva tehdä alkuvuodestakin, kun ei lumihiutale ole pelkästään jouluinen. Itse ajattelin kokeilla nyt tässä ihan heti, kunhan aikaa on, Päivänsäteen joulukuusikalenteriin kuusen tähden virkaa toimittamaan virkattua lumihiutaletta.

    Ja uskoisin, että aloittelevakin osaa noilla ohjeilla tehdä, tuossa kirjassa on hienoa se, että on sekä kirjalliset että silmukkamerkkiohjeet, eli aina voi toisesta tarkistaa, tajusiko oikein.

    VastaaPoista
  4. Hei,
    kiva blogi sinulla. :) Tuo tausta on kyllä minusta aika häiritsevä eikä oikein tähän vuodenaikaan sopiva ja sinuna laittaisin kuville vähän leveämmän tilan, eli muuttaisin blogipohjaa. Tekstit ja kuvat pääsisivät enemmän oikeuksiinsa.

    VastaaPoista
  5. Saanko kysyä, millä lailla häiritsevä? Mikä siinä häiritsee?
    Vuodenaikaan se ei toki sovikaan, se on totta.

    VastaaPoista