tiistai 18. kesäkuuta 2013

Pellavapään pellavanlehtimekko

Hui kauhistus! On tämä kirjoittaminen vähän jäänyt. Yli kaksi kuukautta ilman yhtäkään uutta tekstiä. Pahoittelut niille, jotka aktiivisesti blogia seuraavat.
Tänä aikana on nautittu lämpimästä keväästä ja alkukesästä. Keväällä juhlittiin myös serkkuni häitä. Juhlia vasten Päivänsäde sai tietenkin uuden mekon.
Tämä kokonaisuus koostuu neulotusta essumekosta ja popliinikankaasta ommellusta alusmekosta.
Idean neulottuun essumekkoon sain eräästä takavuosien Novita-lehdestä, jota selasin anopin luona. Siinä oli aivan upea, herkkää virkattua pitsiä oleva pienen tytön juhlamekko. Itse en ole erityisen hyvä virkkaaja, olen hidas, eikä kärsivällisyys riitä. Niinpä aloin suunnitella pitsineulemekkoa.
Mekon lehtipitsin ja reunapitsin mallit ovat Nancy Bushin kirjasta Estonian knitted lace, joka on ilmestynyt myös suomeksi nimellä Pitsihuivit neuloen.
Ohjettakin tähän koitin aluksi kirjoittaa. Se kuitenkin jäi jossain vaiheessa. Täytyy kaivaa alku esiin ja täydentää, ainakin, jos kiinnostuneita löytyy.

Pellavapään pellavanlehtimekko


Lankana Novitan Kotiväki, väri pellava. Puikot nro. 3. 
Alusmekko on ommeltu muokaten useammasta kaavasta. Ideana kuitenkin se, että helmaosa on samalla tavalla poimutettu kuin essumekossa, jotta kangas menisi kauniisti neuleen takana.

6 kommenttia:

  1. Aivan ihana mekko! Tuollaiset vaatteet tekevät mielen yrittää kolmatta, jos se olisikin tyttö..

    VastaaPoista
  2. Todella kaunis! Itselläni ei pysy puikot kädessä ollenkaan - ei voi kuin ihmetellä toisten osaamista!

    VastaaPoista
  3. Taa on niin kaunis. Tuli mieleen haave, etta kun taman saisi nahda pienen tyton paalla. Haluaisko Masha poseerata?

    VastaaPoista
  4. Kerrassaan ihana mekko Päivänsäteelle!

    -Kiia

    VastaaPoista
  5. Täytyy pukea Päivänsäde mekkoon. Niistä häistä ei huomattu ottaa yhtään kuvaa Päivänsäteestä.
    Suurin ongelma tulee varmaan siinä, että mullahan siintää mielessä joku romanttinen koivikko ja neiti kesäheinä -fiilis, ja Päivänsäde ei ihan istu luonteensa puolesta siihen hentoon ja siroon fiilikseen, mitä siihen kuvaan tarttisin. Yritän päästä yli tuosta pakko mielteestä ja ottaa sellaisen kuvan, kun satun saamaan.

    VastaaPoista