maanantai 5. marraskuuta 2012

Hienon neidin villatakki ja pipo

Olen se tylsä täti, jolta aina saa jotain itse tehtyä lahjaksi. Pienet lahjansaajat ovat kyllä toistaiseksi olleet aika innoissaan, samoin lahjan saajan äiti. 
Loppukesästä neuloin kaverin tytölle 2 -vuotislahjaksi villatakin ja pipon. 





Takkiin on ohje Modassa 5/2012 (malli 36). Täytyy hehkuttaa, että tuo lehti on täynnä ihastuttavia lasten neuleita, ja kokojakin on isolla skaalalla. 
Takin ohjetta muokkasin jonkun verran. Alkuperäisen takin mallineule on helmineuletta. Minä tein helmineuletta vain reunoihin ja kaulukseen. Lisäksi jätin valetaskut pois, koska omasta mielestäni ne tekivät takista raskaamman näköisen. 
Pipoon ohje löytyi Isoveli-langan vyötteestä. Pipon kukka on virkattu ja sävelletty sitä mukaa, kun se on edennyt. Aluksi tein sitä ohjeen mukaan, mutta koska Isoveli, josta tämän setin tein, on niin paksua, olisi ohjeen mukaisesta kukasta tullut aivan valtava, ja oli pakko siirtyä improvisoimaan. 
Lankana oli Novitan Isoveli, poistokorista löytynyt vaaleanpunainen. Ruskea lanka on 7 veljestä. 

2 kommenttia:

  1. Tämä on niin upea setti. Pipo tuli heti käyttöön "parempana pipona", villatakki odottaa vielä kylmempiä kelejä. Kiitosta vaan vielä, onneksi on Mervi kun kutovat isoäidit ja tädit puuttuvat <3

    VastaaPoista