keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Kummitädin lahjapeitto

Onpa taas vierähtänyt aikaa edellisestä bloggauksesta. Alkuinnostus on selvästi karissut, ja kun uutta ei näin arjen keskellä hirmuisella tahdilla valmistu, niin on vauhtikin hidastunut. 

Tänään sain kuitenkin valmistakin. Kummitätini juhlii nyt syksyllä 60 -vuotissynttäreitään. Ompelin hänelle tilkkutäkin, sillä hän on jo pitkään toivonut minun tekemääni peittoa. 60 -vuotissynttärit tuntuivat mainiolta ajankohdalta tilkkutäkkilahjalle. 

Näitä kankaita olin säilönyt jo kauan ajatuksella, että niitä vielä johonkin tilkkutyöhön yhdessä käytän. Ruutukangas on itse asiassa ainut kangaskaupasta ostettu. Vanhan rosan värinen lakanakangas on poistomyynnistä ostettu lakana ja kukkakangas Hemtexin pöytäliina. Tapanani onkin katsoa myös valmiita tekstiilituotteita "sillä silmällä", eli saisiko niistä materiaalia ompelutöihin.
Tähän malliin törmäsin googletellessani tilkkutäkki-ideoita. Aikaa ei ollut mihinkään kovin monimutkaiseen ja lisäksi kukkakankaan kuvio sen verran isokokoista ja kukat harvassa, että siitä piti tehdä isoja tilkkuja, jotta kuvio pääsi oikeuksiinsa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti