sunnuntai 29. syyskuuta 2013

NapiKas mekko

Viimeisestä kirjoituksesta onkin jo aikaa! Ja ihan saa laiskuuttani tällä kertaa syyttää... Mekko ja kuvatkin on olleet valmiina jo jonkin aikaa, mutta enpä ole saanut aikaiseksi kirjoittaa. Tosin tähän väliin on mahtunut yksi kappale keuhkputken- ja poskiontelon tulehduksia sekä aloitus uudessa työssä, joten ehkä hiukan saan noilla anteeksi.

NapiKas -mekkoon sain inspiraation jo kesällä katsoessani Project Runway -ohjelmaa, jossa siis lahjakkaat muotisuunnittelijat kilpailevat paikasta auringossa. En enää edes muista, kenen kilpailijan suunnittelema mekko se oli, josta inspiksen sain. Sen kuitenkin muistan, että siinäkin oli napit sivussa. Siihen ne yhtäläisyydet sitten loppuikin, sillä inspiraatiomekko oli kokonaan musta ja huippumuotia aikuiselle naiselle. Tämä mekko on minun kotiateljeen räpellys omalle Päivänsäteelle. 

Jujuna mekossa on siis sivuissa olevat napit. Päivänsäteen mekossa napit ovat koristeena, itse kiinnitys tapahtuu nepparein. 





Mekkoon käy kaavaksi oikeastaan mikä tahansa A-lnjaisen mekon kaava. Suurimpaan osaan joutuu kuitenkin tekemään muokkauksen, jotta saa napituslistat sivuille. Taas kerran olin huolimaton, enkä muistanut kirjoittaa ylös lehden numeroa, josta itse otin kaavat. Sen muistan, että kyseessä oli Suuri Käsityölehti ja kirjastosta lainattu. Voisin käydä kurkkimassa, jos vielä lehden sieltä löytäisin. Sen kuitenkin muistan, että kaava oli kerrankin jopa sopivan kapea meidän neidille. 
Jouduin siis lisäämään kaavaan napituslistat ja lisäksi suoristamaan sivuja, jotta napituslistat onnistuvat nätimmin, mekon sivu kun oli hiukan muotoiltu. 
Mekossa on selässä lyhyt vetoketju mahdollistamassa pukemista, sillä en halunnut enää olkapäille nappeja laittaa. Napit on itse päällystetty, nappien kankaat ovat Eurokankaasta ja nappiaihioina käytin Prymin päällystettäviä nappeja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti