perjantai 7. joulukuuta 2012

Taikametsä -lyhty

Näin joulun alla innostun aina tekemään jotain joulujuttuja itsekin. Tänä vuonna oli vuorossa decoupage -tekniikan kokeileminen lasille. Ja hyvinhän se onnistui. 
Tuunasin tämän kaupan alelaatikosta löytyneen lyhdyn vähän yksilöllisemmäksi. Alunperin lyhdyssä oli läpinäkyvät lasit. 



Homma on simppeliä kuin mikä. 

1. Hanki decoupageen sopivaa liimalakkaa ja paksuhko, pehmeä sivellin. Kannattaa panostaa laatuun. Aikaisempi kokemukseni huonommalla liimalakalla ei ollut ihan näin onnistunut, vaan lopputulos jäi tahmeaksi viikoiksi. Siitä huolimatta, että purkissa luvattiin, ettei viimeistelylakkaa tarvita. 
2. Hanki tuunattava kohde. Tätähän voi tehdä myös lasilautaseen tms. Jos teet lyhtyyn, varmista, että lasit saa siitä irti hajottamatta koko lyhtyä. 
3. Hanki mieleisiäsi servettejä. Huom! Valkoinen kuva vaalealla pohjalla ei tule hyvin esiin, jos ollenkaan.
4. Irrota lasit lyhdystä. 
5. Irrota servetistä päällimmäinen paperikerros, eli se, jossa on kuva. Leikkaa lyhdyn lasin avulla oikean kokoinen pala servetistä. Lasin läpi näet kivasti myös, että tulee ne parhaimmat kohdat esiin. 
6. Aseta servetistä leikkaamasi pala lasin päälle. Kasta sivellin liimalakkaan ja levitä varovasti servetin päälle, niin, ettei paperi repeä. Laita lakkaa reilusti, niin, että paperi kostuu kunnolla. 
Oma kokemukseni on, että kannattaa edetä keskeltä reunoja kohden. Näin tekemällä ei jää niin paljon ilmakuplia, joita ei ole helppo saada pois. 
7. Anna kuivua. Periaatteessa toista kerrosta ei tarvita, mutta jos siltä tuntuu, voit sutia päälle vielä toisen kerran liimalakkaa. 
8. Käsittele näin kaikki lyhdyn lasit. Anna kuivua. Leikkaa esim. mattoveitsellä mahdolliset reunojen yli tulleet paperit pois. Laita lasit takaisin paikoilleen lyhtyyn. HUOM!!! Se puoli, jolle paperi on kiinnitetty, ulospäin!!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti